dimarts, 19 de maig del 2009

tr@dijoc


La població de Gandesa acollirà el proper dijous 21 de maig, la V trobada de jocs tradicionals de les Terres de l’Ebre.

L’alumnat de 1r d’ESO dels IES: Julio Antonio de Móra d’Ebre, Flix, Terra Alta de Gandesa i el col·legi Santa Teresa de Móra d’Ebre, compartiran el repte d’introduir-se en el divertit món del joc, centrant l’atenció en una de les seves expressions més privilegiades: el joc popular- tradicional.

Amb aquesta jornada pretenem mantenir vius els costums i les tradicions dels pobles que han anat passant de generació en generació i que, actualment, amb l’aparició dels videojocs que han sorgit en una societat que evoluciona tan ràpidament, cauen de vegades en l’oblit.

Volem agrair la col·laboració de tots aquells que any rere any feu possible el tr@dijoc des que es va iniciar l’any 2005: departaments d’Educació Física dels centres i suports dels equips directius, així com el recolzament econòmic de l’Ajuntament de Gandesa i el Consell Comarcal i Esportiu de la Terra Alta. (Departament d’Educació Física de l’IES Terra Alta)




Des de la biblioteca hem volgut fer ressò d’aquest esdeveniment amb la ressenya dels llibres de jocs tradicionals i una petita mostra de manifestacions artístiques que fan referència als jocs tradicionals.



Juegos infantiles de Pieter Brueghel el ciego



La gallinita ciega o cucharón de Goya


Cervantes: Don Quijote de la Mancha (manteamiento de Sancho Panza)


Rayuela: Julio Cortázar

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada