divendres, 21 de juny del 2019

Pel gust de llegir...

Download Reading a Book FREE Stock Photo


RECOMANACIONS DEL VOSTRE PROFESSORAT

Per als lectors que heu cursat 1r d'ESO, des de la matèria de Llengua catalana i literatura, us recomanem  una obra de teatre que us recordarà una lectura que heu fet aquest curs. Es tracta de Les cartes d'Hèrcules Poirot, de Jaume Fuster. 



L'obra ens situa en un balneari de la Cerdanya on el famós detectiu passa uns dies de descans. Durant l'estada, es produeix un assassinat que Hèrcules Poirot haurà de resoldre.













I de part del professorat de Llengua castellana i literatura, una recomanació molt refrescant:

Pomelo y limónJ
Jorge y María son dos adolescentes como tantos otros: salen con sus amigos, se comunican con ellos en las redes sociales, se enamoran... Todo esto sería normal si las madres de María y Jorge no fueran tan famosas. 
Los dos chicos se ven envueltos en una espiral de rumores de la que solo salen recordando que las palabras que elegimos para contar nuestra historia son las que realmente dan forma a nuestro mundo.


Per a l'alumnat de 2n d'ESO, els professors de Llengua castellana i literatura us recomanen aquesta narració sobre la guerra civil viscuda per dos amics adolescents.



I en llengua catalana, per a l'alumnat de 2n d'ESO:

Germanes, gossos, friquis i altres espècimens

La perfecta Àngela és suplantada a Dublín per la seva imperfecta germana, la Marina, especialista en embolics i desastres. La Marina es veu ficada en un absurd malentès amb en Patrick, el nòvio irlandès de la seva germana, amb els gossos de Mrs. Higgins, amb els seus hostes sicilians i amb una llunàtica família d’activistes animalistes. I per si fos poc, en C.C., un friqui desesperat, sempre li trastoca tots els plans.


Per als alumnes de 3r d'ESO, la professora de Llengua catalana us recomana dues lectures:


La lluna de Praga, de Jordi Santasusagna, narra la inquietant desaparició d'una estudiant durant el viatge de 4t d'ESO. La hipòtesi és un segrest per motius econòmics fins que unes fotografies dels companys mostren una imatge que capgira la investigació.

Ningú no mor, de Joan Pinyol, se centra en la recerca acadèmica que fan dos estudiants sobre el passat de l'Institut. Arriben a desemmascarar un antic crim.