Biblioteca

Biblioteca
"Es llegeix per comprendre's un mateix, per comprendre els altres, per comprendre el nostre temps. I fins i tot per comprendre el passat, el qual, en última instància, és també els passat nostre, passat d'avui. Acudim a l'obra literària a la recerca de noves o millors dades, d'opinions, de coratge, respecte al món que ens envolta, respecte al món de què som part. I el que no sigui això, serà perdre el temps; és a dir, perdre el nostre temps". Joan Fuster, Diccionari per a ociosos. 1964

dijous, 19 de febrer de 2009

Tastets: La comèdia de l'olla i El metge a garrotades

Arriba el torn als lectors i lectores de 1r d'ESO. Han llegit dues obres teatrals de la literatura universal a la matèria de Llengua catalana i literatura. Ambdues recollides en sol volum i publicades aEdicions 62: La comèdia de l'olla de Plaute - de la literatura clàssica romana- i El metge a Garrotades - de l'època del Barroc.

El tema de l'avarícia és tractat a les dues obres en clau de comèdia. Els embolics, les confusions, la comicitat del llenguatge i de les situacions... cada obra té els seus mecanismes per arrencar el somriure del lector o de l'espectador. I... seria divertit que els alumnes i les alumnes de 1r d'ESO expliquésseu què us ha semblat més divertit de cadascuna de les obres: un personatge, una situació, un determinat comportament dels personatges... Animeu-vos a participar-hi... que riurem tots i totes.


1 comentari:

  1. El llibre de "La Comèdia de l'Olla" i "El Metge a Garrotades" és molt interessant ja que conté de tot, valors morals i ètics, acció i un toc humorístic. Jo he arribat a la conclusió de que l'amor veritable sempre triomfa sobre l'avarícia i l'odi.

    ResponElimina