dilluns, 20 de maig del 2024

 EL BARÓ RAMPANT


El baró rampant, d’Italo Calvino, ens fa reflexionar i qüestionar les normes socials i els límits de la llibertat individual, a través de la història d'un jove, Cosimo Piovasco di Rondó, el qual decideix viure dalt dels arbres la seva resta de vida, després d'una disputa amb el seu pare. La novel·la, amb un lèxic variat i precís, ens convida a somiar, a qüestionar i a explorar les possibilitats infinites de la llibertat humana.

A través d’aquesta al·legoria, Italo Calvino ens anima a ser fidels a nosaltres mateixos, vivint d'acord amb els nostres valors i creences més profundes, en comptes de conformar-nos amb les convencions socials establertes. Cosimo és un alter ego de l'autor, ja que comparteixen les aficions a la filosofia, la ciència i l'exploració de noves idees. Per tant, aquesta història és una exploració íntima de l'autor i les seves idees.

El desenllaç impactant m'ha deixat bastant sorprès, ja que Cosimo és lleial a la seva paraula de no baixar a terra, fins i tot, en els moments més sensibles de la seva vida. Es manté ferm en el seu compromís. L’aspecte negatiu, el trobo en la longitud de l'obra, perquè ens pot fer perdre el fil narratiu principal i generar sensació de lentitud.


Íker Suñé Santamaria, 1r Batxillerat B

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada