Biblioteca

Biblioteca
"Es llegeix per comprendre's un mateix, per comprendre els altres, per comprendre el nostre temps. I fins i tot per comprendre el passat, el qual, en última instància, és també els passat nostre, passat d'avui. Acudim a l'obra literària a la recerca de noves o millors dades, d'opinions, de coratge, respecte al món que ens envolta, respecte al món de què som part. I el que no sigui això, serà perdre el temps; és a dir, perdre el nostre temps". Joan Fuster, Diccionari per a ociosos. 1964

diumenge, 22 de juny de 2014

Andreu Carranza a l'Insitut Terra Alta

El passat 10 de març, l'escriptor Andreu Carranza va conversar amb els alumnes de 4t d'ESO de l'institut sobre l'obra La clau Gaudí. Aquest curs, a la matèria de Llengua catalana i literatura,  van treballar l'obra dins d'un projecte cultural i literari centrat en l'obra d'Antoni Gaudí. Amb la lectura guiada de l'obra, es van introduir en l'univers d'aquest arquitecte singular. En petits grups, havien d'elaborar un treball de caire periodístic per defensar l'obra gaudiniana, especialment la Sagrada Família. El repte que se'ls plantejava era cercar quins aspectes de les obres de Gaudí han convertit el seu llegat en un centre d'interès mundial. Van fer un recorregut pel Modernisme català, per les fons d'inspiració de l'arquitecte, per la seua concepció de bellesa basada en la geometria de la natura, per la simbologia... Cada grup va arribar a unes conclusions i va recollir-les en petits treballs amb format digital: presentacions, reportatges audiovisuals, textos creatius.

La cloenda del projecte va ser un èxit gràcies a la presència d'Andreu Carranza, que juntament amb Albert Guiu i Àngels Castellà van oferir als alumnes una tarda de conversa sobre l'obra, sobre l'escriptor, sobre Gaudí i, en definitiva, d'aproximació al fet literari.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada